Smoooth betaling med Klarna
Søk
Butikken Logg inn Retur Betaling Frakt/hjemkjøring

KOA 10'6 SUP PAKKE

5 490,-
2 999 ,-
Tilgjengelighet: På lager og kan sendes nå.
  Betal enkelt med eller
  Estimert levering: torsdag 20.06 - fredag 21.06 info
  Kan fravike under salgsperioder, helg og helligdager.
  Hent i butikk – info
  Ordren din kan hentes i butikken vår – Fjordgata 37 i Trondheim sentrum Les mer
  Få varen levert på døren – info
  Vi tilbyr hjemkjøring innenfor disse områdene: Væretrøa - Hommelvik, Klæbu, Melhus og Byneset. Les mer
  Beskrivelse

  KOA 10'6 SUP pakke. Brettet er et ordentlig oppblåsbart sup brett for de som ønsker å prøve sporten uten å legge for mye penger i dette, men heller ikke ønsker å kjøpe noe som de må bytte ut med en gang de skulle finne ut om dette er noe som det skal satses på. Da kan du kjøpe for eksempel en bedre åre. Brettet er laget for allround crusing. Det er stabilt og lett å bruke. Pakken kommer med brett, åre, bag, pumpe og reparasjons sett.

  Teknisk info

  - Lengde: 10'6' (320cm)

  - Bredde: 32'' (81cm)

  - Tykkelse: 6'' (15cm)

  - Volum: 290 liter

  INNEHOLDER FØLGENDE

  - SUP Brett KOA 320

  - Bag

  - Pumpe

  - Rep. kit

  - Padleåre

  Valg av Sup utstyr:

  SUP Brett:  
  Den grunnleggende regelen er, jo tyngre brukeren er, jo mer volum og bredde vil du trenge for en stabil tur. Imidlertid er ekstra bredde ikke alltid bedre da et bredere brett vanligvis har mindre glid og kan være vanskeligere å padle riktig for en mindre person.
  Dersom du leter etter ETT SUP brett som mange kan bruke, så må du velge et brett for den største personen. Mindre folk kan alltid bruke et større SUP brett, men større padlere vil ikke lykkes på et SUP brett som er for lite.
  Hardt eller oppblåsbart SUP brett:
  Du får i dag gode oppblådbare SUP brett som er fine å padle. Imidlertid er det da viktig at disse har en viss tykkelse og mange kammere slik at de blir stive nok. De blir da minst like dyre som harde brett. Det er veldig mange billige oppblåsbare brett å få kjøpt. 99% av disse er ikke å betrakte som et sportsprodukt, men som leketøy og for strand morro er de helt fine.
  Imidlertid er det ingen grunn til å kjøpe oppblåsbare brett bortsett i fra om du har behov for enkel lagring og transport uten bil. Skal du ha SUP brettet med på en mindre båt eller du bor i en leilighet, er oppblåsbare padlebrett en superfin løsning.
  Er ikke lagring/transport et problem ser vi ingen som helst grunn til å velge et oppblåsbart SUP brett.
  Det er generellt fire kategorier av Stand Up Paddleboards. Disse kategoriene er basert på den type aktiviteter brettet vil bli brukt til; Surfing, All-Around, Touring og Windsurfing.

  1) Surfing: De surfespesifikke brettene er generelt kortere, har en smalere nese og hekk og mer rocker (kurve). Disse funksjonene gjør brettet mye mer manøvrerbart på en bølge, men ulempen er at de er tregere og sporer ikke i en rett linje på flatt vann. De er også som regel mindre stabile. 

  2) All-Around: All-around brett er utformet for å gi gode resultater under alle forhold. Disse allsidige, multi-funksjons brettene er flotte første gangs brett fordi de tillater deg å utforske alle sider av sporten med bare ett brett. All-round brettene er brede nok til å være veldig stabile, har anstendig gli og retnings stabilitet for flatt vanns padling eller åpent hav padlin, men de har også nok rocker og sidecut for anstendig surfe ytelse i mindre bølger. 

  3) Touring/Race: Touring brettene er optimalisert for flatt vann, åpent hav padling og 'downwinders' (gå fra punkt A til B med vinden i ryggen). De er vanligvis lengre enn all-around brettene for mer fart, og de har ofte har et nese område som er påpekt og formet som en "v" på bunnen for å hjelpe brettet skjære gjennom vannet jevnt, øke gliden og hjelpe brettet å gå rett (båtform). Kantene er vanligvis avrundet, i det minste i den fremre del, slik at man får bedre glid og hastighet. De fleste touring brettene er brede nok til å være stabile for nybegynnere. "Race" boards er som touring brettene, men smalere for mer fart. Bredden gjør race boards utfordrende for nybegynnere og anbefales ikke. 

  4) Windsurfing: Dette er et alternativ tilgjengelig på noen all-around brett. En mastfot montering er inkludert i brettet på dekk, slik at en windsurf rigg kan monteres. Dette gjør disse brettene eksepsjonelt allsidige. Derssom brettet skal brukes i lite vind og til opplæring anbefaler vi 100% å velge et brett som har kjøl eller montering av en finne nr. 2 i midten.

  SUP Årer: 

  Når du plasserer bladet på åren ved tåspissen i loddrett stilling og strekker armen over hodet skal du kunne holde rundt håndtaket på åren. Da har du riktig allround lengde. Litt mer spesifisert kan du også benytte denne regelen for å velge SUP åre:

  • Surfing:   15-20 cm. over din lengde
  • Allround: 20-25 cm. over din lengde
  • Race:       25-30 cm. over din lengde

  Prisen på åren øker generelt med lavere vekt og økt stivhet. De beste årene er i karbon og må kuttes for å passe brukerens lengde. Da får du eksakt lengde uten noe overflødig vekt. Imidlertid vil en åre i aluminium eller glassfiber være mer enn god nok for de fleste hobby padlere. Disse kan som regel også reguleres i lengde slik at flere kan benytte den samme SUP åren.

  SUP Leash:
  En leash er en festeanordning du har rundt beinet og som er festet i brettet. Dersom du ikke bruker leash når du surfer med brettet vil det fort kunne være flere hundre meter unna deg og du får en laaang svømmetur. Om du bare padler på sjøen og det blåser vil brettet kunne drive så fort avsted at du ikke har en sjanse til å svømme så fort at du tar det igjen.
  Det er i hovedsak to typer leash for SUP padling. Den ene er en surf type leash som du fester ved ankelen. Den er som regel 9 eller 11 fot lang. Denne er vanlig å bruke når man surfer med brettet. For padling på sjøen er det vanlig å bruke en coil/spiral leash som man fester oppe på leggen. Denne blir ikke hengende i vannet og der den skaper motstand.
  Kontakt oss